Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Skolebestyrelsen kort fortalt

I skolebestyrelserne er der syv forældrerepræsentanter, fem repræsentanter for skole og to for børnehaven. Herudover er der to elever repræsentanter, to medarbejderrepræsentanter for skole, en medarbejderrepræsentanter for børnehaven, ledelsesrepræsentanter og lejlighedsvis eksterne repræsentanter.  

Hvis du har et barn, der enten skal begynde eller går på skolen eller børnehaven, kan du stille op som forældrerepræsentant. Valg til skolebestyrelsen afholdes på samme tidspunkt for skole og børnehave. Der er valg til bestyrelsen hver andet år for alle medlemmer i bestyrelsen, hvor medarbejderrepræsentanter oftest vælges for ét år ad gangen. 

Skolebestyrelsens opgaver:

Skolebestyrelsen beslutter bl.a. principperne for:

  • Tilsyn med hele skolens virksomhed, dog undtaget personale- og elevsager -  ex. elevernes timetal på hvert klassetrin eller rammen for forældresamarbejdet. 
  • Påvirkning af skolen gennem udformning af principper for alle vigtige dele af skolens virksomhed og ved at stille spørgsmål – og udnytte udtaleretten i kommunen. 
  • Beslutningskompetence vedrørende skolens udviklingsplan, budget (godkendelse), ordensregler, værdiregelsæt og eventuel madordning. 
  • Udtaleret, udtalepligt, forslag og indstillinger. 

Læs mere om skolebestyrelser i Aalborg Kommune